Gina Caranót kirúgták a The Mandalorianből

Hírek

| Tündi | 2021.02.11. 15:15

Áll a bál a Lucasfilm háza táján: azonnali hatállyal kirúgták az egyik legnépszerűbb sorozatuk, a The Mandalorian színésznőjét Gina Caranót, miután sokakat felháborító megjegyzést tett közzé az Instagram-oldalán.

A Cara Dune-t megformáló színésznő igen érzékeny témát kezdett el piszkálni, melynek villámgyorsan meg is lett az eredménye: Carano  közösségi médiás posztjában ugyanis a mai republikánusokat a holokauszt zsidóihoz hasonlította, a jelenlegi politikai helyzetet Amerikában pedig a náci Németországhoz mérte.

A zsidókat az utcán verték, nem a náci katonák, hanem a saját szomszédjaik... még a gyerekek is. Mivel a történelmet hamisítják, ezért az emberek ma nem fogják fel, hogy ahhoz, hogy a náci katonák minden további nélkül összegyűjthessenek több ezer zsidót, az kellett, hogy a szomszédjaik is gyűlöljék őket, szimplán csak azért, mert zsidók. Ez miben különbözik attól, hogy valakit a politikai nézetei miatt gyűlölnek?

A színésznő ezzel azt a véleményt próbálta népszerűsíteni, miszerint boszorkányüldözés folyik a republikánusok ellen, csakhogy nem éppen a legízlésesebb példán keresztül vezette le a nézeteit. Ahogy az manapság lenni szokott, szinte azonnal "online támadásba" is kezdtek  Carano ellen. Posztja után, - amit azóta már eltávolított - gyorsan el is lepte a világhálót a #FireGinaCarano (Rúgják ki Gina Caranót!) hashtag.

Ez pedig szintén pillanatok alatt eljutott, mind a Lucasfilmhez, mind a színésznőt képviselő United Talent Agency ügynökséghez, mindketten azonnal megváltak a színésznőtől. Az előbbi egy közleményt is kiadott a színésznő kirúgásával kapcsolatban:

Gina Carano jelenleg nem áll a Lucasfilm alkalmazásában, és nem is tervezzük, hogy a jövőben újra alkalmazni is fogjuk. Mindenesetre a közösségi médiában posztolt meglátásai, melyben kulturális és vallási identitásuk alapján feketített be embereket, gyűlöletkeltők és elfogadhatatlanok.

A Lucasfilm részéről már egy ideje ott lógott a levegőben, hogy szeretnének megszabadulni a színésznőtől, miután korábban voltak szélsőjobboldali összeesküvés-elméleteket népszerűsítő megjegyzései a választás elcsalásáról, illetve a maszkviselés ellen is már többször kampányolt. Mostani zsidózós megjegyzése után is megosztott egy, a maszkhordás ellen irányuló posztot, ám ez - érthető okokból, - most kisebb hangsúlyt kapott.

Gina Carano a The Mandalorianban játszott karakterére egyébként elég népszerű, így már tervben volt vele egy Mandalorian-spinoff sorozat is Rangers of the New Republic címmel, amelynek sorsa most szintén kérdésessé vált.

(Borító: vox-cdn.com)

Hozzászólások

További cikkek

Csúszik, de streamingen is nézhető lesz a Fekete Özvegy

Hírek

| 2021.03.24. 16:20
Amerikában az utóbbi hetekben szép lassan elkezdtek újranyitni a mozik - bár, azért még korántsem tartanak a járvány előtti szinten - így már a mozirajongók is reménykedtek, …

10 új európai produkció is érkezik a Disney Plus-ra

Hírek

| 2021.02.16. 15:55
A Netflixhez hasonlóan a Disney Plus is rákapcsolt a tartalomgyártásra, a streamingszolgáltató ugyanis 10 új, Európában készülő produkciót is bejelentett.

Meghalt a Darth Vadert alakító David Prowse

Hírek

| 2020.11.29. 12:50
85 éves korában elhunyt David Prowse, akinek filmtörténelem egyik leghíresebb karakterét köszönhetjük, ugyanis ő bújt meg Darth Vader fekete páncélja alatt az első Star Wars-trilógiában.

Csúszik a Halál a Níluson és a Free Guy premierje is

Hírek

| 2020.11.06. 17:00
Továbbra sincs leszállás a korona-vonatról: újabb, rég óta várt filmek csúsznak a pandémia miatt, ezúttal a Halál a Níluson című, sztárszereposztással érkező új Agatha …

Vadiúj karakterposzterek érkeztek a The Mandalorian második évadához

Mindenmás

| 2020.10.13. 15:10
Nyakunkon a The Mandalorian második évada, így Disney+ is egyre jobban csepegteti hozzá a kedvcsinálókat: az első előzetes után most egy rakás plakátot …

Befutott a The Mandalorian második évadának első előzetese

Hírek

| 2020.09.15. 20:10
Október végén debütál a Disney+ műsorán a The Mandalorian második évada, amihez most végre befutott az első kedvcsináló is.

A Pixar az olasz Riviérára költözik

Hírek

| 2020.07.31. 16:20
Legalábbis legújabb filmjük erejéig, ami a Luca címet kapta.

Tovább robog a Star Wars-vonat: újabb sorozattal készül a Disney

Hírek

| 2020.07.14. 14:15
A keményvonalas Star Wars rajongók talán már fel sem kapják a fejüket a hír hallatán, hiszen egyszerűen kimeríthetetlen sztoriforrással szolgál ez az univerzum. …

Jude Law-val térhet vissza a felfrissített Pán Péter

Hírek

| 2020.07.08. 18:15
A klasszikus meséhez már több alkalommal is hozzányúltak a filmesek, ezúttal pedig az 1953-as Peter Pan & Wendy című rajzfilm adja majd az alapot.

Megvan, mikor érkezik a The Mandalorian második évada

Hírek

| 2020.06.07. 20:40
A tavalyi év egyik legjobb meglepetéssorozata a The Mandalorian volt, hiszen valóban baromira jó lett, plusz még azoknak is jó volt nézi, akik nem éppen nagy Star Wars fanatikusok. Így nem …