Hivatalosan is vádat emeltek Alec Baldwin ellen

Hírek

| Zita | 2023.02.02. 11:40

A vád gondatlanságból elkövetett emberölés.

A színész mellett még Hannah Gutierrez-Reed ellen is vádat emeltek. Ő volt a fegyverekért felelős kellékes azon a Rust című film forgatásán, ahol még 2021 őszén elsült egy pisztoly Baldwin kezében. A fegyvernek elvileg nem szabadott volna megsebesítenie senkit (mai napig tisztázatlan, hogyan került bele éles töltény), de Halyna Hutchins vezető operatőrt és Joel Souza rendezőt érte a lövés. Az operatőr később belehalt sérüléseibe.

A vádirat szerint a végzetes baleset napján számtalan gondatlanságból elkövetett cselekmény vagy mulasztás történt, melyekre bizonyítékok is vannak, ám Baldwin hanyag fegyverkezeléséről nem esik szó, bár az ügyészség szerint a színész telefonált, miközben a fegyver már nála volt.

Baldwin nem tartja magát felelősnek Hutchins haláláért, elmondása szerint meg sem húzta a ravaszt (csak a kakast húzta hátra), és Gutierrez-Reed és a fegyverszakértők felelőssége, hogy ne legyen éles lőfegyver a forgatáson. Az ügyészek szerint azonban a forgatásról készült fotókon és videókon látható, hogy Baldwin úgy gyakorolta a fegyver meghúzását és elsütését, hogy az ujja többször is a ravaszvédőn belül és a ravaszon volt. Emellett az FBI tisztviselői megállapították, hogy a fegyvert nem lehetett elsütni a ravasz meghúzása nélkül.

Gutierrez-Reed azt állítja, hogy vaktöltényt tett a fegyverbe, amit utána átadott David Halls rendezőasszisztensnek, aki továbbadta Baldwinnak, mondván, „hideg”, azaz biztonságos a használata. Ezt Halls egy decemberi tanúvallomásában tagadta, vagyis elmondása szerint sosem állította, hogy a fegyver „hideg”.

A szabálysértéssel vádolt rendezőasszisztens egyébként vádalkut kötött és ennek értelmében várhatóan együttműködik az ügyészséggel. A filmipari óvintézkedések szerint a színészeknek mindig abból kell kiindulniuk, hogy egy forgatáson használt fegyver vaktölténnyel van töltve.

Hozzászólások

További cikkek

Újabb sztárokkal bővült Christopher Nolan legújabb filmje

Hírek

| 2021.11.03. 19:40
Az atombomba egyik atyjáról, Robert Oppenheimerről szóló mozi igazi világsztárokat ígér.

Alec Baldwin egy kellékfegyverrel lelőtte filmjének operatőrét és megsebesítette a rendezőt

Hírek

| 2021.10.22. 07:40
A színész épp Új-Mexikóban forgatott, amikor megtörtént a tragédia.

A jövő már itt van: orosz filmesek forgatnak a Nemzetközi Űrállomáson

Hírek

| 2021.10.05. 14:25
Pár éve ezt még legfeljebb egy sci-fiben tudtuk volna elképzelni, de most tényleg megtörténik.

Elismerte bűnösségét a bíróságon Alec Baldwin

Mindenmás

| 2019.01.24. 12:15
A többszörös Emmy- és Golden Globe-díjas Alec Baldwin szerdán bűnösnek vallotta magát egy férfi zaklatásában, akivel egy parkolóhely miatt került összetűzésbe még tavaly ősszel.

Nézd meg, hogy fest Joaquin Phoenix, mint Joker!

Hírek

| 2018.09.17. 10:35
Sokáig csak pletyka szinten keringett a hír, hogy érkezik egy Joker eredetfilm a Másnaposok rendezőjétől.

Alec Baldwin már le is lépett a Joker-film fedélzetéről

Hírek

| 2018.08.31. 14:25
Három napja még arról számoltunk be, hogy Alec Baldwin fogja megszemélyesíteni Thomas Wayne-t, Batman apját a Joaquin Phoenix-féle Joker-filmben.

Újabb nagy név csatlakozott a készülő Joker-filmhez

Hírek

| 2018.08.28. 14:10
A képregény- és filmrajongók egyaránt megörültek, amikor júliusban kiderült, hogy Joaquin Phoenix főszereplésével készül egy új Joker-film, most pedig már az is kiderült, hogy ki …

Javier Bardem kiállt Woody Allen mellett

Hírek

| 2018.04.21. 12:35
Javier Bardem szembement a hollywoodi elvárásokkal: egyáltalán nem szégyelli, hogy együtt dolgozott Woody Allennel és a #MeToo mozgalomnak is odaszólt.

A szolgálólány meséje tarolt az idei Emmy-gálán

Hírek

| 2017.09.18. 10:05
A Saturday Night Live című szórakoztató műsor vitte el a showt az Emmy-díjak vasárnap megrendezett 69. díjkiosztó gáláján.

Halálos baleset történt a Deadpool 2 forgatásán

Hírek

| 2017.08.15. 14:25
Egy kaszkadőr meghalt.