Hivatalosan is vádat emeltek Alec Baldwin ellen

Hírek

| Zita | 2023.02.02. 11:40

A vád gondatlanságból elkövetett emberölés.

A színész mellett még Hannah Gutierrez-Reed ellen is vádat emeltek. Ő volt a fegyverekért felelős kellékes azon a Rust című film forgatásán, ahol még 2021 őszén elsült egy pisztoly Baldwin kezében. A fegyvernek elvileg nem szabadott volna megsebesítenie senkit (mai napig tisztázatlan, hogyan került bele éles töltény), de Halyna Hutchins vezető operatőrt és Joel Souza rendezőt érte a lövés. Az operatőr később belehalt sérüléseibe.

A vádirat szerint a végzetes baleset napján számtalan gondatlanságból elkövetett cselekmény vagy mulasztás történt, melyekre bizonyítékok is vannak, ám Baldwin hanyag fegyverkezeléséről nem esik szó, bár az ügyészség szerint a színész telefonált, miközben a fegyver már nála volt.

Baldwin nem tartja magát felelősnek Hutchins haláláért, elmondása szerint meg sem húzta a ravaszt (csak a kakast húzta hátra), és Gutierrez-Reed és a fegyverszakértők felelőssége, hogy ne legyen éles lőfegyver a forgatáson. Az ügyészek szerint azonban a forgatásról készült fotókon és videókon látható, hogy Baldwin úgy gyakorolta a fegyver meghúzását és elsütését, hogy az ujja többször is a ravaszvédőn belül és a ravaszon volt. Emellett az FBI tisztviselői megállapították, hogy a fegyvert nem lehetett elsütni a ravasz meghúzása nélkül.

Gutierrez-Reed azt állítja, hogy vaktöltényt tett a fegyverbe, amit utána átadott David Halls rendezőasszisztensnek, aki továbbadta Baldwinnak, mondván, „hideg”, azaz biztonságos a használata. Ezt Halls egy decemberi tanúvallomásában tagadta, vagyis elmondása szerint sosem állította, hogy a fegyver „hideg”.

A szabálysértéssel vádolt rendezőasszisztens egyébként vádalkut kötött és ennek értelmében várhatóan együttműködik az ügyészséggel. A filmipari óvintézkedések szerint a színészeknek mindig abból kell kiindulniuk, hogy egy forgatáson használt fegyver vaktölténnyel van töltve.

Hozzászólások

További cikkek

Antonio Banderas és Alec Baldwin főszereplésével érkezik a Lamborghini-film

Hírek

| 2017.05.13. 15:45
Antonio Banderas és Alec Baldwin lesz a főszereplője a Ferrucio Lamborghini olasz autógyáros (1916-1993) életéről szóló filmnek.

Tom Cruise beveszi Párizst a M:I 6 forgatásán

Hírek

| 2017.04.12. 18:40
Megérkeztek az első fotók az újabb Mission Impossible-mozihoz.